https://www.vegsandflowers.com/de/uber-uns
Suche
Warenkorb
VerzendingRiesige
Auswahl
Post NLGratis Versand
Ab 75€
iDealSicher einkaufen und bezahlen
mit PayPal und Sofort
WhatsappGeschmackvolles Obst
aus dem eigenen Garten

Over zelfgroentekweken.nl

Het idee, de missie en visie en natuurlijk... wie?

Welkom op de vernieuwde website van zelfgroentekweken! Wat leuk dat je ons weer hebt gevonden. De afgelopen maanden zijn wij druk geweest om de site volledig in een nieuw jasje te steken. Hier vind je alles over pootgoed, zaden en stekken. Over hoe je ze het beste kunt beschermen en informatie over wisselteelt. Wellicht heb je vragen of suggesties, laat in ons gastenboek weten wat je er van vindt! Natuurlijk stellen wij ons ook voor. Wie zijn Jan-Eric en Marleen eigenlijk? 
 

Jan-Eric: Zelf groente kweken is mij met de paplepel ingegoten. Wij hadden vroeger achter het huis een enorme moestuin. Mijn vader gaf les op de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten in plantverdedeling en groenteteelt. Het liefst bracht hij dat in beeld. Zo ontstond het tuinbouwproject 'een groente-akker', zoals velen in Oost-Europa hebben. Tijdens een reis naar Slovenië werd dan ook het idee geboren voor zelfgroentekweken.nl. 

Alhoewel ik op de middelbare school helemaal niet voor ogen had om iets met landbouw te doen, werd het toch de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Na een jaar verlegde ik mijn koers naar plantenteelt en bedrijfskunde op de CAH in Dronten. Blijkbaar zit de vierkante meter mij meer in de genen dan een grote boerderij en ik ging aan de slag in het aardappelrassenonderzoek. Na een baan in de aardappelverdedeling, volgden gewasbescherming, eerst in marketing van het biologische kiemremmingsmiddel Talent en later als product manager bij Cebeco.

Kortom, zoals mijn marketingleraar het altijd verwoordde: 'Het gaat niet om de speigeltjes en de kraaltjes, maar om kennis en kenissen, oftewel relaties'. Daarmee kom ik ook bij mijn bijdrage voor zelfgroentekweken.nl, waarin het niet alleen gaat om plantgoed en zaden, maar juist om de kennis om een plantje te kweken, met alles wat daar bij komt kijken.

 

Marleen:  Opgegroeid in een ondernemersgezin kan ik wel zeggen dat ondernemen in mijn bloed zit. Het is een virus waar je mee besmet raakt en niet zo makkelijk kwijt raakt. Samen met mijn echtgenoot run ik diverse webshops en ondernemingen. Ons motto is: doen waar je goed bent! Dat betekend niet automatisch dat je de rest laat liggen, maar waar er mogelijkheden zijn, je jezelf probeert te ontwikkelen. Ondernemen is voor mij: grenzen verleggen, dingen uitproberen en concluderen of iets werkt of niet. Dat gaat met vallen en opstaan, ook dàt is ondernemen. 

Online verkoop is de toekomst, maar waar sommige shops anonieme online winkels zijn, willen wij je graag laten kennis maken met de gezichten achter zelfgroentekweken.nl en je het gevoel geven in persoonlijke winkel terecht te zijn gekomen.
 

De combi: Jan-Eric en Marleen hebben in het verleden lange tijd samen gewerkt in de Provinciale Staten in Flevoland. Jan-Eric was Statenlid en Marleen runde het fractiebureau. Met deze site en webshop hebben wij besloten onze krachten weer te bundelen: Jan-Eric op het gebied van groen en bloem en ik op het gebied van de online verkoop. Zo halen wij het beste uit ons zelf, met als resultaat zelfgroentekweken; de online shop om zelf aan de slag te gaan in je eigen tuin.

Wij wensen je veel plezier op onze site!

Jan-Eric en Marleen

Naar het assortiment

 

"Wat is er nou lekkerder dan groente uit eigen tuin?"
– Jan-Eric
Jan-Eric